onsdag, april 25, 2007

Våld

Efter vår innebandyturnering på skolan igår (kanske en trivial "trigger") var jag duktigt irriterad. Vad är det med folk i gymnasieåldern nuförtiden? Och med folk i allmänhet? Våld är så otroligt onödigt, i vilket form som helst. Nu handlade det inte om misshandel eller nåt liknande, utan mer hot om våld, slagsmål och verbala hot. Vad ger en människa rätt att kalla någon fitta? Vad är det i huvudet på unga killar som triggar dem till att skrika och slåss? "Mina" elever är inte på något sätt helt oskyldiga, vi har våra rötägg vi med, naturligtvis. Men det är tamejfan mitt ansvar som lärare att hugga tag i de rötäggen jag har ansvar för! Man försvarar inte elever som är våldsamma! ALDRIG!

Jag blir faktiskt jävligt rädd när en jävla innebandyturnering i skolan triggar hot och våld. Vad har hänt de här ungarna? Jag tror att det man möter hemma möter man andra med också. Lär man sig att våld är acceptabelt blir det svårt att möta verkligheten.

Det jag tänker allra mest på är det ansvar som läggs på skolan och oss lärare. Jag brukar säga att jag har 70 barn mellan 8 och 15 måndag till fredag. Och det är nog så det är, för mig i alla fall.

Vid ytterst få tillfällen kan jag se våld som befogat. Annars finns det andra vägar att gå. Är oerhört stolt över vårt tjejlag som stod ut med verbal misshandel å det grövsta, men som istället för att ge tillbaka med samma mynt enades och vann hela turneringen. *käääärlek*

2 kommentarer:

Mr.Bateman sa...

Skrämmande...

Mikaéla sa...

Vi tjejer var bäst :D