torsdag, mars 15, 2007

Svar till Linda ang. bokreainköp :)

Tänkte göra en liten lista till dig och till er andra. Följande blev det på bokrean:

Gregorius av Bengt Ohlsson. Fantastisk spin-off av Hjalmar Söderbergs Doktor Glas. *älska*

Alias Monster av Sue Russell. Min fascination för sanna berättelser. Handlar om Eileen Wuornos, som var prostituerad och som mördade sina kunder. Filmen Monster rekommenderas!

Jenny av Jonas Gardell. Fortsättning/spin-off av En komikers uppväxt och Ett ufo gör entré.

Brokeback Mountain och andra berättelser från vidderna av Annie Prolux. För att jag vill läsa novellen bakom denna underbara film.

Den nakna sanningen av Linda Rosing. För att jag vill veta om det är lika dåligt som jag tror. Har läst en hel del såna här, bland andra Carolina Gynnings som faktiskt var över förväntan. Dock inget jag rekommnderar... ;)

3 kommentarer:

helena sa...

Är Gregorius nyskriven? Och handlar den om doktorn själv eller bara någon som liknar honom7har samma namn? TUmmen upp för de andra, men inte Rosings.. Dock sälkerligen värd ett experiment. KRAM

Elin sa...

Gregorius har funnits ett tag, kom ut 2004 men jag har inte hunnit läsa den. Den handlar inte om doktorn, utan om prästen. Rosings bok är ett experiment, precis som Carolina Gynnings var. Inget jag rekommenderar som bra litteratur, men dock en och en halv timmes tidsfördriv. Man läser dem på en kväll, om inte mindre. :)

Linda sa...

Jag har läst Jenny. Gregorius har jag oläst här hemma. Lyssnade klart på Doktor Glas idag. Lånar cd-böcker på bibblan så lyssnar jag när jag är ute och kör bil. Bra när jag kör till och från jobb.
Jag har inte läst Rosings eller Gynnings bok. Har dock Magdalena Graafs bok oläst här hemma.