tisdag, mars 20, 2007

*dregel*

Curtis Stones chokladfondant (smältande chokladtorn)
Ingredienser
Beräknat för 4 portioner
5 st ägg
5 st äggulor
75 g vetemjöl
250 g fin mörk choklad
125 g strösocker
250 g smör
kakao , till formarna
god vaniljglass

Chokladsåsen
2 dl mellangrädde
200 g fin mörk choklad


Gör så här:
Smöra 4 portionsformar väl och bröa dem med kakao. Smält chokladen och smöret i vattenbad.

Vispa ihop äggen och sockret (inte pösigt). Häll ner äggsmeten i chokladsmöret och blanda. Vispa i mjölet tills klimparna är borta.

Häll upp smeten i formar (fyll dem till 3/4) och kyl dem i 30 min. Grädda dem i 180 graders ugn i 11 min. De ska ha en grop i mitten men inte vara gungiga.

Stjälp upp dem på dessertallrik. Servera med vaniljglass och chokladsås.

Chokladsås: Hetta upp grädden, häll den över den hackade chokladen och rör om tills den smälter.

CRAAAAAVING CRAAAAVING!

1 kommentar:

Juzze sa...

Choooooooookla kan aldrig vara äckligt.. ska äta chokla´kaka nu :P